Передплата 2024 ВЗ

ВООЗ не готова визнати російський “Супутник V”: причина

  • 16.09.2021, 18:30
  • 601

Всесвітня організація охорони здоров’я не готова визнати російську вакцину проти коронавірусу “Супутник V” через невідповідність техніки виробництва препарату

Глава Панамериканської організації охорони здоров’я доктор Жарбас Барбоса пояснив, що заводи, де виробляють вакцину, мають прийняти стандарти належних практик виробництва для того, щоб ВООЗ схвалила препарат для екстреного застосування.

«Цей процес (схвалення вакцини — ред.) призупинено, тому що під час інспекції однієї з фабрик, яка складає частину виробництва „Супутника V“, не було виявлено, що ця фабрика згодна із застосуванням належних практик виробництва», — заявив Барбоса.

Він також підкреслив, що після необхідних змін на виробництві ВООЗ погодить нову інспекцію, для розгляду заявки на дозвіл для екстреного застосування.

Зазначимо, Панамериканська організація охорони здоров’я, не володіє правом схвалення ліків, але є регіональним відділенням ВООЗ в Північній і Південній Америці, яке має такі компетенції.

Як відомо, після перевірки чотирьох російських заводів, на яких виробляється «Супутник V», у ВООЗ виникли зауваження до роботи підприємства «Фармстандарт — Уфимський вітамінний завод» — зокрема, через забруднення довкілля.

Читайте також: У ВООЗ зробили заяву про ревакцинацію

Схожі новини