Передплата 2024 «Добра кухня»

У МЗС закликали українців негайно виїхати з Афганістану

  • 13.08.2021, 08:55
  • 493

Причиною заяви Міністерства закордонних справ стала ситуація в Афганістані, яка загострюється з кожним днем

Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України не їхати в Афганістан у зв’язку із загостренням безпекової ситуації в країні. А тим, хто перебуває там, — негайно виїжджати. Про це повідомляє пресслужба МЗС.

«У зв’язку з ескалацією збройного конфлікту в Ісламській Республіці Афганістан Міністерство закордонних справ України наполегливо рекомендує громадянам України утриматися від будь-яких поїздок до Афганістану до стабілізації безпекової ситуації, а тим, хто продовжує перебувати в цій країні, — негайно залишити її територію», — наголосили у повідомленні.

Бойовики ісламістського угрупування захопили уже понад 10 провінцій Афганістану. Практично всі вони — на півночі. А сама ж афганська столиця — на півдні.

Ісламісти перейшли в активний наступ у травні, після початку виведення військ Сполучених Штатів та НАТО з Афганістану. Внаслідок сутичок між бойовиками й урядовою армією за останній місяць загинуло понад тисячу цивільних. Ще десятки тисяч стали вимушеними біженцями. В ООН тим часом просять держави не закривати кордони для шукачів притулку з Афганістану.

Читайте також: Рух «Талібан» не відступає: бої в Афганістані

Схожі новини