Передплата 2024 «Добрий господар»

Українська атлетка завоювала "бронзу"

  • 07.08.2021, 17:15
  • 597

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх здобула бронзову нагороду Олімпійських ігор у Токіо (Японія) в стрибках у висоту

Про це поінформували в Національному олімпійському комітеті України.

19-річна Магучіх подолала висоту в 2 метри, що дозволило їй зайняти місце на олімпійському п’єдесталі.

«19-річна Ярослава Магучіх з результатом 2 м здобуває бронзу в стрибках у висоту і приносить Україні 18-ту нагороду Олімпійських ігор у Токіо! Відзначимо, що наша спортсменка була наймолодшою серед 14 фіналісток Ігор-2020», — повідомили в НОК.

Як інформує «Суспільне», фінал жіночих стрибків у висоту став заключним легкоатлетичним стартом для України на Олімпіаді-2020. Кім того, він виявився наймасовішим, оскільки у фіналі змагалися одразу три українські легкоатлетки: Ярослава Магучіх, Ірина Геращенко та Юлія Левченко.

Саме Магучіх була однією із головних претенденток на перемогу у стрибках у висоту. Спортсменка їхала на Олімпіаду як лідерка сезону (з подоланою раніше висотою у 2,03 метри).

У фіналі Олімпіади 1,98 метри виявилася складними для Юлії Левченко та Ярослави Магучіх. Магучіх змогла подолати цю висоту лише з третьої спроби, а Левченко після двох спроб перенесла на 2,00 метри і не взяла цю висоту.

Магучіх змогла взяти висоту в 2 метри з другої спроби. Але ні 2,02, ні 2,04 українці сьогодні не скорилися. У підсумку в Магучіх бронзова медаль.

Олімпійською чемпіонкою стала представниця російського олімпійського комітету Марія Ласіцкене, яка стрибнула на 2.04. «Срібло» — в австралійки Ніколи МакДермотт.

Українка Ірина Геращенко — четверта (1,98 м), а Юлія Левченко — восьма (1,96 м).

Читайте також: Українки завоювали «бронзу» Олімпіади-2020

Схожі новини