Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Кручу педалі, щоб вони жили»

У суботу, 7 серпня, у Львові відбудеться щорічний благодійний велопробіг «Кручу педалі, щоб вони жили». Колону роверистів очолить український співак, заслужений артист України Арсен Мірзоян

Музикант і благодій­ний фонд «Запорука» запро­шують на велопрогулянку cередмістям Львова, щоб зі­брати кошти на ремонт кабіне­ту функціональної діагностики Західноукраїнського спеціалі­зованого дитячого медцентру. У цьому кабінеті регулярно проходять обстеження онкохворі діти, в яких через недугу відбулися зміни у роботі сер­цево-судинної, дихальної сис­тем.

Як розповіла «ВЗ» коорди­наторка велопробігу Марія Чубата, реєстраційний внесок для велосипедистів — 250 грн. Усі гроші будуть спрямовані на благодійність. Роверисти по­їдуть проспектами Свободи й Чорновола, далі — вулицями Липинського, Хмельницького, Грінченка й Мазепи, а фінішу­ють на проспекті Свободи. За маршрутом велопробігу буде ситуативне призупинення руху транспорту.

«За чотири попередні роки було зібрано більш ніж пів мільйона гривень, за які при­дбано п’ять інфузоматів та відремонтовано шість палат відділення гематології та ін­тенсивної хіміотерапії Захід­ноукраїнського спеціалізо­ваного дитячого медичного центру, — каже пані Марія. — Благодійний велопробіг став великим святом для сотень львів’ян, родин із маленьки­ми дітками. Друзі збирають­ся разом задля доброї спра­ви».

Довідка «ВЗ»

Уперше благодійний велопробіг відбувся влітку 2016 року з ініціативи співака Арсена Мірзояна. Львівський велоактивіст Володимир Лиховид і компанія Veliki.ua розробили маршрут та долучились до організації про­бігу.

Читайте також: У патріаршому домі відбудеться концерт «Врятуємо Вікторію разом»

Схожі новини