Передплата 2024 ВЗ

Дрон атакував танкер біля узбережжя Оману, є жертви

  • 01.08.2021, 14:55
  • 673

Ізраїль звинуватив Іран у нападі, що стався 29 липня, унаслідок якого загинули члени екіпажу з Великої Британії та Румунії

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Про загибель двох людей внаслідок атаки безпілотника на танкер, яким керує компанія з Ізраїлю, заявили Військово-морські сили США.

Міністр закордонних справ Ізраїлю Яір Лапід наголосив, що інцидент заслуговує жорсткої відповіді, та назвав Іран експортером тероризму, руйнування і нестабільності. Водночас Тегеран свою причетність до нападу відкидає.

«Такими звинуваченнями Ізраїль хоче відвернути увагу від фактажу, вони — безпідставні», — сказав представник МЗС Ірану Саїд Хатібзаде.

Читайте також: На паліїв трави полюватимуть безпілотники

ВМС США повідомили, що авіаносець USS Ronald Reagan та есмінець USS Mitscher супроводжують танкер Mercer Street, що йде під прапором Ліберії і належить Японії, до безпечного порту.

Керує танкером лондонська компанія Zodiac Maritime, яка є частиною Zodiac Group ізраїльського мільярдера Еяла Офера.

Танкер Mercer Street без вантажу рухався з Дар-ес-Саламу в Танзанії до Фуджейри в Об’єднаних Арабських Еміратах, коли був атакований. Державне інформаційне агентство Оману заявило, що напад стався за межами його територіальних вод.

Схожі новини