Передплата 2024 ВЗ

У Франції люди вийшли на протести проти коронавірусних обмежень: поліція застосовувала газ і водомети

  • 25.07.2021, 10:40
  • 553

Демонстрації відбувалися по всій території країни. У Парижі поліція застосувала сльозогінний газ та водомети для стримування протестувальників

Про це пише France 24 та AP.

Протести 24 липня відбулися у великих міст Франції.

Усього, за даними ЗМІ, на демонстрації вийшла 161 тисяча людей.

Минулого тижня протестувальників було значно менше ㅡ майже 114 тисяч.

У ці вихідні, 24−25 липня, французькі законодавці повинні проголосувати за законопроєкт, спрямований на обов'язкову вакцинацію медичних працівників та запуску спеціальних пропусків для походу у ресторани.

У межах однієї з демонстрацій протестувальники скандували «Свобода!» на площі Бастилії. На іншій акції протесту, яку скликали ультраправі політики на заході Парижа, демонстранти несли транспаранти з написом «Зупинити диктатуру».

Між протестувальниками та поліцією стались сутички. Поліція намагалася відтіснити демонстрантів біля столичного залізничного вокзалу Сен-Лазар після того, як вони збили поліцейський мотоцикл.

Окрім того, сутички виникли на проїжджій частині Єлисейських полів, де поліція застосувала сльозогінний газ та зупинила рух транспорту. За даними AP, правоохоронці також застосовували водомети.

Попри те, що більшість дорослих французів вже повністю вакциновані проти коронавірусу, а соцопитування показують, що громадяни у більшості підтримують карантинні заходи, значна частина людей не згодна з ними.

Протестувальники не задоволені планом законодавців ввести обмеження для невакцинованих проти COVID-19. Деякі демонстранти зазначали, що влада «підштовхує їх до того, до чого вони ще не готові».

Читайте також: Франція дозволила в'їзд українцям

Схожі новини