Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Генерала Павловського заарештували на два місяці

  • 12.07.2021, 15:10
  • 784

Суд Києва заарештував колишнього заступника міністра оборони Ігоря Павловського з правом виходу під заставу в 475 млн. гривень у справі поставок для Збройних сил України військової техніки

Про це повідомив його адвокат Ростилав Кравець, пише Прямий.

Печерський райсуд розглянув клопотання слідчих та задовольнив його у повному обсязі, обравши колишньому заступнику міністра оборони запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці з альтернативою внесення застави у сумі понад 475 млн. грн.

«Те, що і всі очікували, — суд повністю задовольнив клопотання прокурорів. Застосував заставу, відмовив у задоволенні клопотання про взяття на поруки. Вирішив, що ця застава є можливою як забезпечення виконання покладених на нього обов’язків», — зазначив він.

Адвокати вже готують апеляцію і скаргу в ЄСПЛ.

«Готуємо всі ці документи й одночасно будемо готувати заяву до Європейського суду з прав людини про переслідування нашого клієнта», — резюмував Кравець.

Читайте також: «Я вісім разів об'їхав передній край. Тих, хто мене звинувачує, я не бачив», — генерал Павловський

Раніше лідер «Європейської Солідарності» Петро Порошенко назвав суд ганьбою для нинішнього президента України Володимира Зеленського.

«Йде судилище над бойовим генералом, організатором оборони Маріуполя Ігорем Павловським. Саме за знищення російських військ проти нього в Росії порушено кримінальну справу, що робить Павловському честь.

А ось спроба ув’язнити його на території України — це ганьба Зеленському, який є замовником і організатором цієї політично мотивованої справи", — зазначив він.

У п’ятницю, 2 липня, слідчі ДБР повідомили про підозру колишньому заступнику міністра оборони, голові правління заводу Кузня на Рибальському та ще двом колишнім начальникам Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони.

Схожі новини