Передплата 2024 ВЗ

"Зробив багато доброго": Трамп похвалив Гітлера за "успішну" політику

  • 07.07.2021, 15:15
  • 686

У 2018 році під час візиту в Європу з нагоди 100-річчя закінчення Першої світової війни колишній президент США Дональд Трамп розповідав своєму начальнику штабу Джону Келлі, що "Гітлер зробив багато хорошого"

Про це в своїй книзі написав Майкл Бендер з Wall Street Journal, передає The Guardian.

Бендер пише, що зауваження колишнього президента США у 2018 році «приголомшило» Келлі, відставного генерала морської піхоти США.

Трамп зробив це зауваження під час імпровізованого уроку історії, на якому Келлі «нагадав президенту, на чиєму боці були країни під час конфлікту» і «поєднав точки від Першої світової війни до Другої світової війни і всіма звірствами Гітлера».

За даними Бендера, Келлі «сказав президенту, що той помиляється, підтримуючи німецького диктатора, але Трампа це не зупинило». Тодішній лідер США ще раз підкреслив, що за часів Гітлера в 1930-і роки економіка Німеччини почала відновлюватися.

Автор пише, що «Келлі знову і знову доводив, що німецькому народові було б краще залишитися бідним, аніж погодитися на нацистський геноцид».

Читайте також: Книги про президенство Трампа вказують на його божевілля, — ЗМІ

Келлі сказав Трампу, що навіть якщо його твердження про німецьку економіку за нацистів після 1933 року було правдою, «він не має казати щось на підтримку Адольфа Гітлера. Він просто не повинен це робити».

Під час своєї поїздки в Європу Трамп зіткнувся із серйозними проблемами. Повідомлялося, що він називав загиблих у війні американських солдатів «невдахами» і «лохами».

Келлі, чий син загинув в Афганістані у 2010 році, залишив Білий дім на початку 2019-го. Відтоді він критикував Трампа, розповідаючи друзям, що цей президент був «найгіршою людиною, яку він зустрічав у своєму житті».

Бендер пише, що Келлі доклав усіх зусиль, щоб подолати «разючу зневагу Трампа до історії».

Схожі новини