Передплата 2024 «Добра кухня»

Немає жодних ознак перекриття кордону з Білоруссю, - ДПСУ

  • 03.07.2021, 14:35
  • 582

Станом на суботу, 3 липня, не помічено жодних ознак, що свідчили б про перекриття кордону з Білоруссю, яке напередодні анонсував Олександр Лукашенко

Про це поінформували в пресцентрі Державної прикордонної служби України.

Як зазначили у відомстві, минулої доби суттєвих змін обстановки чи зменшення пропускних операцій на кордоні України з Республікою Білорусь не спостерігалося.

У п’ятницю ввечері, 2 червня, оперативні чергові Житомирського та Чернігівського прикордонних загонів отримали інформацію, що білоруські прикордонники з 20:00 2 липня перейшли на посилену охорону кордону.

«Варто наголосити, що таке посилення — це звична практика під час святкування різних визначних дат, а сьогодні в Білорусі відзначають День Республіки», — сказано в повідомленні.

Читайте також: Росія готова перекинути війська до Білорусі, — Лукашенко

У ДПСУ уточнили, що минулої доби на в’їзд в Україну з Білорусі пропустили майже 2000 осіб, а у зворотному напрямку — понад 1700 осіб.

«Сьогодні також спостерігається доволі ритмічний рух через пункти пропуску на цій ділянці. У пропускних операція жодних ознак, які б свідчили про перекриття кордону, як це повідомляли ЗМІ з посиланням на Олександра Лукашенка, не спостерігається», — наголосили в ДПСУ.

Як відомо, напередодні невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що начебто «доручив прикордонним військам» повністю закрити кордон з нашою країною через «велику кількість зброї, яка надходить з України».

Схожі новини