Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Росія аж у ПАРЄ обурилась через закон про корінні народи України

  • 02.07.2021, 12:15
  • 635

Російська делегація у Парламентській асамблеї Ради Європи ініціює резолюцію “про порушення прав нацменшин в Україні” через ухвалення Верховною Радою закону про корінні народи

Фото умовне
Фото умовне

Про це повідомив народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Олексій Гончаренко.

«Як повідомив українофоб і антисеміт Петро Толстой, це було зроблено через закон про корінні народи, який вчора прийняла Верховна Рада. Толстой стверджує, що моушен про підготовку проєкту резолюції вже підписали представники Сербії, Вірменії, Угорщини та Молдови. У Росії дуже обурені цим законом і хочуть, щоб в корінні народи України внесли росіян. А Толстой назвав цей закон — сегрегацією», — написав депутат.

Гончаренко відповів росіянам, яких вчергове обурюють внутрішні справи України, які їх не стосуються.

«Закон відносить до корінних народів України кримських татар, караїмів і кримчаків. Ці народи сформувалися на території нашої країни, мають свою мову, культуру і традиції, але не мають своєї держави. Саме тому потрібен був закон, який закріплює їх статус в Україні. Водночас цей закон не стосується нацменшин, права яких захищає наша Конституція», — пояснив представник «Євросолідарності».

Гончаренко також нагадав, що заявляючи про нібито утиски росіян в Україні, Росія чинить репресії проти кримських татар в окупованому Криму.

«Росія у своїй звичній манері маніпулює і перекручує факти, аби знову голосно заявити „про утиски росіян“ в Україні. І паралельно з цим садить за ґрати кримських татар у включеному Криму. Цей закон допоможе нам захистити корінні народи України й наблизить повернення Криму. Ми будемо боротися проти всіх цих маніпуляцій Росії в ПАРЄ», — наголосив політик.

Читайте також: Рада ухвалила закон про корінні народи

Схожі новини