Передплата 2024 «Добрий господар»

Німецька дипломатка пояснила ідею Меркель щодо саміту з Путіним

  • 26.06.2021, 12:35
  • 608

Посол Німеччини в Україні прокоментувала ініціативу німецької канцлерки Ангели Меркель щодо зустрічі глав ЄС з російським президентом Володимиром Путіним

Про це повідомляє ZN.UA.

В інтерв'ю виданню Фельдгузен пояснила, що саме передбачала німецько-французька ініціатива щодо тіснішої співпраці з Москвою.

Пропозиція стосувалася чіткішої політики ЄС щодо Росії, а саме:

  • швидших та ефективніших санкцій Євросоюзу проти Москви, якщо дії Росії вимагають цього;
  • додаткових обмежувальних заходів, зокрема економічних санкцій;
  • інтенсивнішого співробітництва з країнами Східного партнерства.

Пані посол додала, що можливість поговорити, зокрема і на найвищому рівні, з російським президентом щодо таких питань, як зміна клімату та навколишнє середовище на основі принципів Могеріні, була тільки частиною цих пропозицій.

«У Європейській Раді 24 червня не було більшості для підтримки цієї пропозиції», — додала Фельдгузен.

Вона зазначила, що алгоритм ведення дискусій у ЄС щодо зовнішньої політики є таким: для погодження певного питання потрібен консенсус всіх держав-членів. Однак щодо пропозиції активнішої взаємодії з Володимиром Путіним його не було.

Читайте також: «Під час зустрічі у Берліні Козак налякав Меркель зібраним Москвою компроматом», — політолог

Нагадаємо, раніше Ангела Меркель заявила, що виступає за відновлення діалогу з Москвою. Мовляв, це необхідний крок для покращення відносин.

Канцлерка Німеччини та французький лідер Еммануель Макрона запропонували запросити Путіна на саміт ЄС. У самому Євросоюзі відкинули цей заклик.

Глава МЗС Дмитро Кулеба наголосив, що Україна вимагатиме пояснень від французького та німецького послів цієї ініціативи.

Схожі новини