Передплата 2024 ВЗ

Канали Ахметова запускають програму про деолігархізацію

  • 23.06.2021, 13:15
  • 571

Телеканали «Україна» та «Україна 24», що входять до медіагрупи зі складу компанії «SCM» Ріната Ахметова, запускають нову щотижневу інформаційно-аналітичну програму

Вона висвітлюватиме лише одну тему ㅡ деолігархізацію.

У самого Ахметова ж упевнені, що він є не олігархом, а «найбільшим українським інвестором».

Про запуск нової програми повідомили на сайті «Україна 24».

Прем'єра щотижневої програми «Велика ДЕолігархізація» відбудеться 3 липня на телеканалі «Україна 24».

Глядачі телеканалу «Україна» зможуть побачити перший випуск 6 липня.

«У центрі уваги — тільки одна тема: деолігархізація. За найголовнішою реформою президента Володимира Зеленського ми будемо спостерігати в режимі реального часу», ㅡ йдеться у повідомленні телеканалу.

А Ахметов ㅡ олігарх?

У його пресслужбі впевнені, що ні.

Речниця Ахметова Анна Терехова заявила, що він був би здивований, якби його визнали олігархом. Вона заявила, що всі активи Ахметова, зокрема ЗМІ, придбані законно, а медіа, які йому належать «завжди були незалежним бізнесом з власною редакційною політикою».

Окрім того, на початку травня сам Ахметов заявляв, що «політика його взагалі не цікавить», а сам він «ні на кого не впливає», пише «Радіо Свобода».

На запитання, як він ставиться до законопроєкту з деолігархізації, Ахметов зазначав, що «виступає за забезпечення рівних конкурентних умов для всіх підприємців у країні».

«Ми завжди працювали за законом і надалі будемо це робити. Я вже говорив: SCM не має потреби в жодних преференціях. Все що нам потрібно від будь-якого уряду ㅡ це чесна конкуренція і рівні правила гри для всіх», ㅡ цитує його слова «Інтефакс-Україна».

За даними «Forbes Україна», Ахметов є найзаможнішою людиною в Україні. За останній рік його статки зросли з 2,8 до 7,6 мільярда доларів. Тепер він посідає 330 місце у рейтингу багатіїв світу. Найбільші активи Ахметова — в компанії «Метінвест» (3,3 мільярда доларів) та ДТЕК (2,1 мільярда доларів).

2 червня президент Володимир Зеленський вніс до парламенту як невідкладний законопроєкт, яким влада обіцяє побороти олігархічну систему в Україні.

У РНБО раніше підрахували, що в Україні є щонайменше 13 олігархів, однак про кого саме йдеться — не сказали.

Згідно з останнім рейтингом «Forbes Україна», сто найбагатших українців за рік збільшили свої статки на 42%, до 44,5 мільярдів доларів.

Деолігархізація була однією з головних обіцянок Володимира Зеленського під час передвиборчої кампанії 2019 року, але він досі її не виконав.

Читайте також: Закон про олігархів. Що там насправді страшного?

Схожі новини