Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Госпітальна рада просить почекати із об'єднанням двох львівських лікарень

  • 17.06.2021, 10:35
  • 479

Госпітальна рада Львівщини рекомендувала Львівській міській раді разом з обласною владою розробити комплексну стратегію реформування медицини

Напередодні сесії Львівської міської ради, відбулося засідання Госпітальної ради, адже завтра депутати Львова повинні будуть визначатися щодо концепції розвитку медицини у місті, повідомив голова фракції «ЄС» у Львівській обласній раді Олег Дуда.

Передусім мова йшла про об’єднання двох лікарень (Клінічну лікарню швидкої медичної допомоги міста Львова і 8-му міську клінічну лікарню) в одне територіальне медичне об’єднання.

За словами Дуди, обговорення було дуже цікавим і напруженим. Експертне середовище обговорювало ризики і загрози від такої моделі. На Госпітальній раді депутати розглядали альтернативні рішення, які також мають свої переваги.

«Ці дві лікарні інтенсивного лікування, які є визначені постановою Кабміну, мають намір об’єднати в одну юридичну адресу. Відповідно виникає конфлікт щодо надання медичної допомоги та її доступності. Тобто така концепція ламає весь госпітальний округ», — зауважив Дуда.

Відтак Госпітальна рада рекомендувала депутатам міської ради не поспішати із рішенням та доопрацювати концепцію розвитку медицини у місті.

Схожі новини