Передплата 2024 «Добра кухня»

Десятеро депутатів "Голосу" від'єдналися від партії

  • 16.06.2021, 10:45
  • 740

Десятеро народних депутатів із парламентської фракції “Голос” оголосили про створення у Верховній Раді окремого об’єднання «Справедливість»

Рівно половина складу фракції «Голосу» в парламенті вирішили створити власне об’єднання «Справедливість».

До об’єднання увійшли: Соломія Бобровська, Галина Васильченко, Юлія Клименко, Роман Лозинський, Наталя Піпа, Ольга Стефанишина, Олександра Устінова, Володимир Цабаль, Андрій Шараскін, Ярослав Юрчишин.

«Ми висловили недовіру керівнику фракціі Ярославу Железняку за порушення закону і те, що не відмовляється збирати фракцію, а також вимагаємо виключення Кіри Рудик за більш ніж 60% прогулів засідань. В програмі „Голосу“ чітко зазначалося, що ми виключатимемо депутатів, які прогулюють більше половини засідань», — написала у соцмережах нардепка Олександра Устінова, висловивши позицію своїх колег, які від’єдналися від партії.

За її словами, об'єднання буде продовжувати програму, яку підтримали виборці «Голосу» під час виборів у 2019 році.

Депутати, які створюють об’єднання, звинувачують керівництво партії в «узурпації влади та паплюженні принципів демократії, що призвели до фактичного знищення іміджу партії та фракції», у підтримці голосувань за «дерибани» столичної землі, бажанні знищити антикорупційні органи та «договорняках».

Розкол у партії «Голос» прокоментував політолог Андрій Смолій. Він наголосив, що надалі українцям не варто вірити в «проєкти-одноденки».

Читайте також: Притула хоче створити нову партію

Схожі новини