Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Волинський митник віз сотні тисяч доларів «подяки» на Київ?

Слідчі Державного бюро розслідувань на стаціонарному посту дороги “Київ-Чоп” у Рівненській області провели обшук автомобіля, яким їхав волинський митник. У салоні авто виявили підписані пакунки з грошима. Усього нарахували понад 700 тисяч доларів!

На виконання рішення Ради національної безпеки і оборо­ни Державне бюро розслідувань проводить системну роботу щодо викорінення корупції, у тому чис­лі на митниці. Слідчі Державно­го бюро розслідувань викрили масштабні зловживання службо­вими особами Волинської митни­ці Державної митної служби Укра­їни, повідомили у Державному бюро розслідувань.

І додали, що схема організова­на співробітниками керівної ланки Волинської митниці. Мовляв, на­чальник одного з її митних постів систематично збирав та акуму­лював у себе отримані гроші, час­тину яких розподіляв між іншими правоохоронними структурами.

Журналіст Юрій Бутусов з по­силанням на джерела, близькі до розслідування, на своїй сторінці у Фейсбуцы розповів, що затримали начальника митного посту «Яго­дин» Михайла Бурдейного, котрий віз гроші у столицю. «Вилучені у нього гроші були травневим місяч­ним „кешем“ для групи державних установ, причетних до низки ко­рупційних схем, включаючи схему ввезення автомобілів», — ствер­джує Бутусов.

Серед пакунків були з написа­ми, що вказують на «долю» відділів СБУ, поліції, прокуратури… Для них лежало відкладеними близько 100 тисяч гривень. Решта начебто при­значалася для передачі в управлін­ня Департаменту ризикпрофілю­вання митної служби.

— 700 тисяч доларів готівки — це без врахування того, що міс­цеві митники та інші інспектори кладуть у кишені. Це тільки один місяць (в якому було 10 вихідних). Дрібний чиновник. Один пост. Одна митниця. І всю схему роз­щеплення коштів ми не знаємо, не виключено, що це навіть не один канал збору коштів на «Яго­дині», — зазначив Юрій Бутусов.

Схожі новини