Передплата 2024 ВЗ

Google звинувачують у зборі даних про користувачів

  • 31.05.2021, 10:15
  • 549

Google збирає дані про місце перебування користувачів, навіть якщо вони відключили у налаштуваннях функцію геолокації

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Про це повідомляє Business Insider, з посиланням на документи, опубліковані на сторінці прокуратури штату Аризона, передає Голос Америки.

Йдеться про те, що Google робить так, щоб налаштування приватного пошуку було важко знайти. Зокрема, компанія, нібито, тиснула на LG та інших виробників смартфонів із вимогою приховувати такі налаштування.

Опубліковані на сайті прокуратури Аризони документи є частиною доказової бази судового позову проти компанії, поданого минулого року. Прокуратура штату звинувачує Google у незаконному зборі геолокаційних даних користувачів, навіть якщо вони хочуть їх приховати.

Минулого тижня суддя розпорядився опублікувати на сайті нові документи у відповідь на запит торгових груп Digital Content Next та News Media Alliance, які стверджують, що в інтересах населення знати, що Google використовує свої юридичні ресурси, щоб приховати розслідування практики збору даних

Документи вказують на те, як Google приховував механізм збору даних та вводив у оману не лише користувачів, але й власних парцівників.

Зокрема, колишній віце-президент компанії Джек Мензел визнав під присягою, що єдиний шлях приховати від Google свою геолокацію — вказати своїми домашньою та робочою адресами випадкові адреси.

Читайте також: Google закупить 250 тисяч доз вакцини для країн, що розвиваються

Схожі новини