Передплата 2024 «Добра кухня»

У Росії чоловіка судили через пост у соцмережі

  • 30.05.2021, 18:45
  • 649

У російському місті Нар'ян-Мар 26 травня судили чоловіка, який у соцмережі "ВКонтакте" опублікував допис про те, що Крим є українським. За такі слова автор допису заплатив 35 тисяч рублів, що становить близько 13 тисяч гривень

Мешканець селища Червоне Констянтин Ледков розмістив на своїй сторінці два дописи. Ті привернули увагу російських силовиків.

Ледков опублікував картинку з картою Криму на тлі українського прапора з написом «Крим — це Україна», а також запис з фразою «Бл*ть, в окупований Крим приїхати — це зашквар, піз*єц».

Після цього додому до Ледкова прийшли місцевий дільничний та представник прокуратури. Вони заявили, що мають поговорити з чоловіком через справу про екстремізм.

Правоохоронці попросили у чоловіка дозволу оглянути кімнату, сфотографували її, комп'ютер і книги. Під час бесіди силовики заявляли, що Ледковим цікавляться в ФС, мовиться у повідомленні.

Після цього Ледков отримав постанову про відкриття адміністративної справи через заклики до порушення територіальної цілісності Росії. Суд визнав чоловіка винним та зобов'язав його сплатити штраф.

Читайте також: У Сімферополі — потопи (відео)

Схожі новини