Передплата 2024 «Добрий господар»

Міносвіти оприлюднило графік вступної кампанії-2021

  • 19.05.2021, 16:15
  • 646

Вступна кампанія-2021 розпочнеться з 1 липня

Незалежно від епідеміологічної ситуації вступна кампанія 2021 року буде відбуватися у звичному режимі, проте з дотриманням карантинних обмежень.

Кампанія розпочнеться з 1 липня.

З цього дня абітурієнти зможуть почати реєструвати електронні кабінети, повідомила пресслужба Міністерства освіти і науки в середу, 19 травня.

За інформацією Міносвіти, реєстрація електронних кабінетів для вступу на 1 курс для здобуття ступеня молодшого бакалавра або бакалавра розпочинається 1 липня. Медичні огляди та інші доконкурсні процедури, якщо на це є особливі умови конкурсного відбору, відбудуться до 9 липня.

Прийом заяв і документів від вступників розпочинається 14 липня:

  • для тих, хто вступає на основі співбесіди, вступних іспитів, творчих конкурсів, прийом документів закінчується о 18:00 16 липня;
  • абітурієнти, які вступають за результатами ЗНО, а також вступних іспитів та творчих конкурсів, які були складені з 1 до 13 липня, повинні подати заяви та документи до 18:00 23 липня.

Вступні іспити та творчі конкурси триватимуть в кілька сесій:

  • з 1 до 13 липня включно — для вступників на місця державного та регіонального замовлень;
  • з 14 до 23 липня можуть проводитись додаткові сесії творчих конкурсів для вступників на контракт;
  • з 17 до 19 липня включно проводяться співбесіди.
  • У 2021 році списки рекомендованих до зарахування на бюджет оприлюднять в такі терміни:
  • для тих, хто мав співбесіди та за квотою 2 — не пізніше 20 липня;
  • для інших — не пізніше 28 липня.

Переведення на вакантні бюджетні місця будуть тривати до 19 серпня.

Які документи потрібні для вступу в 2021 році

Вступники можуть подати до п’яти заяв на місця державного та регіонального замовлення на будь-які спеціальності. Натомість ті, хто має намір навчатися на контракті, можуть подати заяви максимум до 30 ВНЗ.

До 30 заяв у різні ВНЗ.

Абітурієнти мають право вступати у вищий навчальний заклад на основі сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання 2018, 2019, 2020 та 2021 років.

Загалом є два способи подачі заяви на вступ — в електронній та паперовій формі. Охочі подати документи в електронній формі можуть це зробити на цьому сайті. Він розпочне роботу на початку вступної кампанії. Натомість ті, хто хоче подати документи в паперовій формі, повинні особисто пред’явити їхні оригінали і подати їхні копії разом з заявою.

«В умовах прийому 2021 не передбачено, що вступники повинні подавати медичну довідку. Проте в закладах вищої освіти можуть встановити додатковий перелік документів, необхідних для вступу на певну спеціальність або конкурсну позицію. Тому це варто уточнити у приймальній комісії навчального закладу», — наголосили у Міністерстві освіти.

Вступники, які складають вступні іспити та творчі конкурси, повинні мати із собою оригінал документа, що посвідчує особу, екзаменаційний листок з фотокарткою та документ, що підтверджує право на участь у вступному іспиті.

Нагадаємо, 21 травня в Україні стартує основна сесія ЗНО, яка триватиме до 15 червня включно. Для тих, хто не зможе скласти основну сесію ЗНО, з 29 червня до 14 липня включно відбудеться додаткова сесія ЗНО.

Читайте також: МОН оновило харчування в школах: що зміниться

Схожі новини