Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На вихідних синоптики прогнозують чергову зміну погоди

  • 07.05.2021, 20:45
  • 600

З 9 травня синоптики передають потепління та підвищення атмосферного тиску, 14-15 травня можливі сильні магнітні бурі

Фото умовне
Фото умовне

Упорядкований погодний хаос з декількох циклонів і антициклонів триває.

З 8 травня температура повітря в Україні то знижується, то підвищується, тиск росте, з суботи до неділі істотно — на 8−10 одиниць за добу. Метеозалежним людям необхідно в дні різкої зміни погоди контролювати артеріальний тиск. Наступного тижня 14−15 травня очікуються сильні магнітні бурі, варто бути уважними до змін в самопочутті.

У суботу, 8 травня, за прогнозом Sinoptik.ua, дощі в Україні очікуються майже на всій території, крім заходу та частково центру країни. Дощі буде супроводжувати вітер західних напрямків з поривами до 9 м/сек.

Наступний тиждень буде з комфортною весняною температурою повітря, проте очікуються сильні магнітні бурі 14−15 травня.

На заході країни в суботу очікується похолодання, вдень +11…+13° С, сильний вітер, з поривами до 9 м/сек. У Волинській, Львівській, Івано-Франківській областях — дощі. У південних областях 8 травня буде лити дощ, можливі пориви вітру до 8 м/сек.

На сході країни 8 травня падатимуть дощі.

У центральній та північній частині країни 8 травня прохолодно, +12…+14° С вдень, дощі, південно-західний вітер до 7 м/сек.

У Києві в суботу, 8 травня, прохолодно, денна температура +12° С, вітер західний до 8 м/сек. Справжнє тепло прийде на наступному тижні, в понеділок буде +17° С, легкий вітерець. Температура води в Дніпрі +11° С.

Читайте також: В оточенні циклонів: синоптики попередили українців про грози

Схожі новини