Передплата 2024 «Добра кухня»

В Ізраїлі розробили унікальну технологію для боротьби з раком

  • 01.05.2021, 16:55
  • 706

Ізраїльська компанія з виробництва медичного обладнання IceCure розробила нову технологію під назвою ProSense, яка виявилася надзвичайно ефективною для лікування раку грудей, від якого щорічно помирають 700 тисяч жінок

Технологія ProSense є нехірургічною альтернативою для видалення пухлин. Вона дозволяє руйнувати пухлини за допомогою кріотерапії, повідомляють Деталі.

Для цього використовується зонд, який вводять у пухлину. Через нього надходить рідкий азот, який заморожує пухлину і перетворює її на крижаний шар. Потім пухлину розморожують.

Почергове заморожування і розморожування повільно руйнує ракові клітини, а здорові тканини навколо не ушкоджуються. Некротичні залишки згодом поглинаються тілом і виходять природнім шляхом.

Читайте також: Рак можна вилікувати за допомогою… верблюдиць

Управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) офіційно визнало, що цей винахід здатний рятувати життя. До цього інвазивна хірургія була єдиним варіантом лікування раку.

У компанії відзначають, що перевагами її технології також є безболісність, відсутність косметичних дефектів і дуже швидке відновлення.

Схожі новини