Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Україна оголосила російського консула в Одесі персоною нон ґрата

  • 27.04.2021, 14:10
  • 771

У відповідь на висилку українського дипломата з Москви Україна висилає російського консула з Одеси. Його оголосили персоною non grata

Про це йдеться на сайті МЗС України.

«Повністю відкидаємо голослівні звинувачення про те, що оголошений persona non grata український дипломат нібито займався діяльністю, несумісною з дипломатичним статусом. Співробітник посольства України в Москві не здійснював ніяких дій, які виходили б за межі його дипломатичних і консульських функцій», — йдеться в заяві.

«Розглядаємо такий крок як продовження розгорнутої в РФ антиукраїнської кампанії та черговий прояв недружніх дій проти співробітників дипломатичних установ України», — підкреслили в МЗС України.

Також там додали, що рішення МЗС Росії грубо порушує Віденську конвенцію про дипломатичні зносини 1961 року, Віденську конвенцію про консульські зносини 1963 року та сталу дипломатичну практику.

Читайте також: За «недружні дії». РФ висилає ще одного українського дипломата

«У відповідь МЗС України оголошує консула Генерального консульства Російської Федерації в Одесі небажаною для перебування на території України особою», — йдеться в заяві.

У МЗС підкреслили, що в разі продовження російською стороною провокацій проти співробітників дипломатичних установ України в Росії, наша країна залишає за собою право на подальші дії у відповідь.

Схожі новини