Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Дрогобицьку РДА очолив 32-річний юрист Степан Кулиняк

Він є депутатом Дрогобицької міської ради від партії «Слуга народу», а в 2015 балотувався від “Блоку Петра Порошенка”

У четвер, 18 березня, голова Львівської ОДА Максим Козицький представив нового керівника Дрогобицької РДА. Ним став уродженець села Лішня Дрогобицького району, 32-річний юрист Степан Кулиняк. Досі він працював керівником апарату Дрогобицької райдержадміністрації. Кандидатуру Степана Кулиняка ще у лютому було погоджено в Офісі президента.

Степан Кулиняк закінчив Львівський національний університет імені Івана Франка за спеціальністю «Правознавство», Львівський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України за спеціальністю «Державне управління», а також Тернопільський національний економічний університет, спеціальність «Фінанси, банківська справа та страхування».

Торік на місцевих виборах став депутатом Дрогобицької міськради від партії «Слуга народу». Це його друга спроба затвердитися у політиці. У 2015 році брав участь у виборах депутатів до Дрогобицької міськради від «Блоку Петра Порошенка», однак не пройшов. Новоспечений керівник Дрогобиччини свого часу заснував громадські організації — «Спартак-Дрогобич», «Демократична ініціатива міста».

У своїй декларації за 2020 рік вказав три квартири (у співвласності з родичами), 266 тис. грн зарплати у Дрогобицькій РДА.

«Вважаю, що основним елементом розвитку нашого району є земля, — сказав в інтерв’ю місцевому виданню Степан Кулиняк. — Розвиток агропромисловості, сільського господарства і є основною перспективою. Область у нас перспективна, межує з кордоном та є привабливою для іноземних інвесторів».