Передплата 2024 «Добрий господар»

У ЄС погодилися зі словами Байдена про "Путіна-вбивцю"

  • 18.03.2021, 17:15
  • 631

Володимир Путін як президент Росії несе відповідальність за політику та дії російської влади

Про це заявила речниця Єврокомісії Набіла Массралі, відповідаючи на питання, чи погоджується голова дипломатії Є С Жозеп Боррель зі звинуваченнями президента США Джо Байдена на адресу Путіна, повідомляє Європейська правда.

«На жаль, є довгий список успішних і невдалих замахів, здійснених щодо критиків Росії, зокрема мова йде про політиків і журналістів. Багато з цих справ не були розслідувані і залишаються невирішеними, а винуватці не притягнуті до відповідальності», — сказала Массралі.

Речниця Єврокомісії нагадала про санкції, які були запроваджені ЄС проти осіб, що належать до російської військової розвідки чи конкретних інституцій з хімічних досліджень у Росії.

«Російська влада також порушила закон в Україні і відіграла конкретну роль у конфліктах країн, сусідніх з ЄС, та за їх межами. Як президент Російської Федерації Володимир Путін зрештою несе відповідальність за політику та дії російської влади», — заявила речниця.

Читайте також: «Кто как обзывается, тот так и называется»: Путін відповів Байдену

17 березня президент Джо Байден назвав главу Кремля Володимира Путіна «вбивцею» і запевнив, що той «заплатить» за свої дії.

Після цього Росія викликала в Москву свого посла в США Анатолія Антонова.

Схожі новини