Передплата 2024 «Добрий господар»

Провал року: Ізраїль не схвалив індійську вакцину Covishield

  • 09.03.2021, 15:35
  • 1 169

Підписання договору про взаємне визнання сертифікатів вакцинації між Україною та Ізраїлем загальмувалось через невизнання ізраїльським урядом вакцини, що використовується в Україні

Про це заявив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук, передає Главком.

За його словами, Ізраїль не готовий визнавати вакцинацію препаратом AstraZeneca Covishield індійського виробництва, який застосовують в Україні.

«Ми спільно працюємо над цим і будемо ухвалювати найближчим часом рішення. В Ізраїлі безперечно високий рівень вакцинації, сьогодні вони колють фактично тільки дві вакцини — Pfizer i Moderna. Сьогодні якраз були переговори щодо взаємного визнання так званих паспортів вакцинації. У нас із цим поки що проблеми, оскільки ті вакцини, які застосовуються українським урядом, Ізраїль поки не збирається погоджувати», — сказав Корнійчук.

Читайте також: «Милість Божа»: індійську вакцину в Україні зареєструвала фірма-одноденка

Нагадаємо, що на Львівщину прибули 42 тисячі доз вакцини від коронавірусу. Щеплення вакциною Oxford/AstraZeneca, яка виробляється на потужностях Serum Institute (Індія) і має локальну назву Covishield, розпочалося 25 лютого. Вакцинацію проводять уже чотири навчені бригади.

Схожі новини