Передплата 2024 ВЗ

Головний приз Берлінале отримав фільм "Невдалий секс, або Божевільне порно"

  • 06.03.2021, 14:35
  • 1 265

У п'ятницю, 5 березня, оголосили переможців Берлінського кінофестивалю цього року. "Золотого ведмедя" журі віддало абсурдистській комедії "Невдалий секс, або Божевільне порно"

Картина в незвичайному форматі оповідає про історію вчительки, чиє інтимне відео потрапляє в інтернет. Про це дізнаються учні, після чого батьки вимагають відсторонити викладача від роботи. У фільмі порушуються питання подвійних стандартів і суспільного лицемірства, повідомляє News.

43-річний румунський режисер Раду Жуде створив 17 фільмів і один серіал. У 2018 році багато ЗМІ писали про його картину «Мені начхати, якщо ми увійдемо в історію як варвари», що оповідає про Голокост в Румунії.

У 2015 році Раду Жуде отримав «Срібного ведмедя» Берлінале за картину «Браво!».

71-й Берлінський кінофестиваль стартував не в лютому, як зазвичай, а в березні. Через епідемію коронавірусу фестиваль минув без червоних доріжок і зірок в лімузинах. Переможці були визначені в режимі онлайн-форуму.

Читайте також: Оприлюднили короткий список номінантів премії «Оскар»

Покази конкурсних фільмів в кінотеатрах заплановані з 9 по 20 червня.

Режисер Хон Сан Су отримав на цей раз приз за кращий сценарій до фільму «Вступ». У минулому році його фільм «Жінка, яка втекла» отримав «Срібного ведмедя» за кращу режисуру.

Ольга Луковникова з Молдавії («Дядя Тюдор») і Чжан Далей з КНР («Іде день») отримали «Золотого» і «Срібного ведмедя» в програмі короткометражного кіно.

Схожі новини