Передплата 2024 «Добра кухня»

Жодного випадку грипу за три місяці: в Ізраїлі радіють

  • 03.03.2021, 17:30
  • 563

Упродовж трьох місяців у країні не було зафіксовано інфікованих грипом

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Через відсутність випадків зараження 1,5 мільйона доз вакцин від грипу виявилися нікому не потрібні.

Взимку 2020−2021 років не було зареєстровано жодного випадку захворювання на грип після того, як Ізраїль замовив чотири мільйони доз вакцини проти грипу, пише Arutz Sheva.

Наразі фонди охорони здоров'я утилізують 1,5 мільйона доз вакцини від грипу, адже їх ніхто не потребує.

Інтерес до вакцин від грипу зник, коли вакцини від коронавірусу прибули в Ізраїль, і через відсутність хворих.

Однак відносно високий відсоток — 25,6% - ізраїльтян таки отримали вакцину від грипу цього року. Минулоріч цей показник становив 24,6% в порівнянні з 18% і 19% в попередні два роки.

МОЗ Ізраїлю готувалося до зими, протягом якої очікувалися одночасні спалаху грипу і коронавірусу. Однак дані Ізраїльського центру з контролю за захворюваннями показали, що в цьому році жоден лабораторний тест не дав позитивних результатів на грип.

Протягом зими кількість людей, які зверталися в поліклініки, відділення невідкладної допомоги та дитячі палати через зимові грипоподібні захворювання, була низькою.

Наприклад, кількість людей, які звертаються в клініки через грипоподібні захворювання, була близька до нуля; в крайні кілька років кількість коливалася в межах 15−20 на 10 тисяч осіб за вказаний період.

«Респіраторні інфекції не поширюються», — заявили в Міністерстві охорони здоров'я. «Ми ще не виявили активності грипу серед ізраїльського населення».

Читайте також: Ефект «корони»: в Ізраїлі практично зникли інфекційні хвороби

Схожі новини