Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Стерненка відмовились переводити до Київського СІЗО, - адвокати

  • 25.02.2021, 15:15
  • 651

Колишнього лідера «Правого сектора» та активіста Сергія Стерненка, якого засудили до семи років ув’язнення, не переводитимуть до слідчого ізолятора в Києві. Натомість він отримає окрему камеру в Одеському СІЗО на час розгляду апеляції щодо його вироку

Про це повідомили в юридичній фірмі «Міллер», адвокати якої представляють інтереси Стерненка.

«Було схвалено заяву наших адвокатів про забезпечення заходів безпеки до Сергія Стерненка: Сергій залишатиметься в Одеському СІЗО, і до нього будуть застосовані відповідні заходи безпеки у вигляді переведення в окрему камеру», — йдеться в повідомленні юрфірми.

Раніше захисники засудженого активіста подали заяву про його переведення до Києва. На їхню думку, в Одеському СІЗО Стерненку могла загрожувати небезпека, оскільки нібито саме одеські правоохоронці «стояли за нападом на українського активіста».

Адвокат Стерненка Вадим Оксюта розповів, що на заяву юристів активісту все ж забезпечать захист та переведуть до окремої камери.

Читайте також: Стерненко зателефонував Зеленському і «подякував за вирок»

Нагадаємо, 23 лютого Приморський райсуд назвав активіста Сергія Стерненка винним у викраденні у 2015 році жителя Лиманського району, колишнього депутата Комінтернівської райради Одеської області Сергія Щербича, а також розбої та незаконному зберіганні вогнепальної зброї (ст. 246, 187 та 263 Кримінального кодексу України). Сам Сергій Стерненко заперечує причетність до інкримінованих злочинів.

Командувач української добровольчої армії та колишній лідер «Правого сектору» Дмитро Ярош вважає, що вирок Стерненку «підставляє» Володимира Зеленського «під удар патріотичної, активної частини суспільства» і є нічим іншим як спецоперацією Кремля.

Схожі новини