Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ягода - гігант: полуниця виросла до 290 грамів

  • 17.02.2021, 19:50
  • 1 593

Родина, що керує ягідною плантацією, вже подала заявку в Книгу рекордів Гіннесса

Фермерам населеного пункту Кадіма-Цораєв в Ізраїлі, схоже, вдасться потрапити в Книгу рекордів Гіннесса. Вони зуміли виростити найважчу ягоду полуниці в світі — вагою 289 г. Про це пишуть Вісті.

Сім'я Аріель, керує господарством «Тут бе-садку» («Полуниця в полі»), з подивом виявила в своєму городі особливий екземпляр — ягоду полуниці вагою майже 290 г. Наразі це найбільша полуниця в світі. Відомо, що раніше рекод встановив японський фермер, його плід важив 250 грамів.

Ягоду виявили днями. Серед звичайних полуниць висіла одна величезна. Коли її зняли з куща і зважили, вага була 289−290 г — і це без плодоніжки.

«У цьому році, через погодні умови, ягоди на цьому полі стигли довше. Вони ніби набиралися сил. Виросло дуже багато великих», — розповідає Ядід Аріель, один з братів. — «Але ця була найбільшою і найважчою. Ми називаємо цей сорт полуниці „Цвіка“. Він вирізняється великими ягодами, ми вирощуємо його вже 3 роки. До речі, у полуниці цього сорту своя історія».

Ядід розповідає, що один знайомий завжди купує полуницю тільки у них. Коли він побачив перший урожай нового сорту і розміри ягід, то попросив у братів продавати всю партію тільки йому. «Ну, ми і назвали цей сорт „Цвіка“ — на честь цього приятеля», — пояснює Ядід.

Брати розповідають, що, зваживши ягоду, вони стали шукати в інтернеті сайт рекордів Гіннесса. «Кожен день зірвана ягода всихає і втрачає у вазі, а крім того, псується. Тому нам потрібно поспішати. Під кінець суботи ми зареєстрували її на сайті».

Для реєстрації брати навіть запросили адвоката і нотаріуса, які завірили факт появи такої ягоди.

Брати наввипередки розповідають: «Всі знайомі і покупці нас вітають. Під час епідемії ми встигли познайомитися з багатьма клієнтами, адже раніше ми здавали ягоду посередникам, а тепер стали продавати прямо людям. У нас є невеликий магазин перед входом на плантацію. І така велика полуниця — гордість всієї нашої родини. Особливо задоволений наш тато, який працює фермером більше 42 років і вирощує полуницю, яку люблять і місцеві, і приїжджі».

Схожі новини