Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Зрив вакцинації: Степанов звинувачує НАБУ

  • 16.02.2021, 14:10
  • 622

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов висловив сподівання, що вакцинація проти коронавірусу в Україні почнеться до кінця цього тижня

Відповідну заяву урядовець зробив під час сьогоднішнього брифінгу.

Степанов додав, що затримка з доставкою вакцини виникли через технічні та бюрократичні проблеми, на які ніяким чином не могла вплинути Україна.

Очільник МОЗ додав, що робити щеплення в Україні почнуть майже відразу після отримання препарату.

За словами Степанова, Міністерство охорони здоров’я України також отримало від НАБУ вимогу про надання інформації про всі перемовини з виробниками вакцин проти коронавірусу. За його словами, він вже дав доручення підготувати інформацію протягом доби.

«Сьогодні зранку МОЗ отримало від НАБУ вимогу про надання інформації про всі перемовини з виробниками вакцин проти COVID -19. Я дав всі доручення щодо підготовки всіх необхідних документів. На їх підготовку визначено три дні, я думаю, що протягом доби всі документи передадуть в НАБУ», — пообіцяв Степанов.

Степанов також заявив, що розслідування Національним антикорупційним бюро України можливих зловживань під час закупівлі вакцин проти COVID-19 негативно вплине на переговори з виробниками.

Міністр додав, що такі дії — це спроба зриву вакцинальної кампанії в Україні.

«Йдеться про спробу зриву вакцинальної кампанії. А це, у свою чергу, нам відкриває шлях до однієї вакцини, яку нам так наполегливо пропонують. Моя позиція — не допустити на ринок України російську вакцину», — зазначив Степанов.

Міністр вважає справу НАБУ одним з інструментів інформаційної війни проти команди міністерства.

Водночас він наголосив, що надасть НАБУ всі необхідні документи протягом доби.

«Минулого тижня всі чули про відкриття справи НАБУ про закупівлю вакцин. Сьогодні вранці МОЗ отримало від НАБУ вимогу щодо надання інформації про всі переговори з виробниками вакцин від COVID-19. Я відразу ж дав доручення про підготовку всіх необхідних документів. Для їх підготовки визначено три дні, але я думаю, що протягом доби всі ці документи буде передано НАБУ», — сказав він.

Схожі новини