Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Другу ракетку України звинувачують у прийманні допінгу: тенісистка спростовує закиди

  • 07.01.2021, 19:30
  • 659

Українська тенісистка Даяна Ястремська здала позитивний допінг-тест, сама ж спортсменка відкидає усі звинувачення

Про це повідомляє «Великий теніс України».

За даними джерела, допінг-тест, який українка проходила в листопаді 2020 року, показав наявність в її організмі забороненої речовини метаболіту местеролона. У зв'язку з цим Ястремська тимчасово відсторонена від участі у всіх тенісних змаганнях. Рішення приймуть найближчим часом. Швидше за все, Даяна буде покарана дискваліфікацією, якщо не зуміє довести, що речовина потрапила в її організм випадково.

Українська тенісистка Даяна Ястремська прокоментувала інформацію про те, що її допінг-тест показав позитивний результат. Вона опублікувала заяву на своїй сторінці в Twitter.

«Кілька днів тому я отримала повідомлення від ITF, що мій допінг-тест показав позитивний результат. Я відповідально заявляю, що ніколи не приймала заборонені речовини. Я шокована такою звісткою, бо за два тижні до цього тесту я на турнірі в Лінці здала допінг-тест, який виявився негативним. Після цього я перестала тренуватися, щоб відпочити перед новим сезоном.

Дана речовина використовується як ліки для чоловіків, а жінкам не рекомендується вживати її через побічні ефекти, які воно викликає. З огляду на конфіденційність розгляду, ви розумієте, що я не можу поділитися будь-якою додатковою інформацією на даному етапі. Однак зараз я працюю зі своєю командою, і ви можете бути впевнені, що я твердо налаштована зробити все, щоб очистити своє ім'я", — написала Ястремська.

20-річна Ястремська виступає в професійному тенісі з 2016 року. За свою кар'єру вона виграла по три турніри з серій WTA і ITF. На турнірах з серії Grand Slam найкращим досягненням українки є вихід до четвертого раунду Вімблдону-2019. У рейтингу найкращих тенісисток світу Ястремська займає 29-е місце, також вона є другою ракеткою України.

Схожі новини