Передплата 2024 «Добрий господар»

Марта Костюк — у чвертьфіналі «тисячника» в Індіан-Велсі

На цьому престижному турнірі українська тенісистка так далеко ще не заходила

На відміну від "шоломів", на "тисячниках" Костюк до стадії чвертьфіналів не доходила, тож успіх в Індіан-Велсі став для українки історичним. Фото supersport.com
На відміну від "шоломів", на "тисячниках" Костюк до стадії чвертьфіналів не доходила, тож успіх в Індіан-Велсі став для українки історичним. Фото supersport.com

У 1/8 фіналу тенісного турніру категорії WTA 1000 в Індіан-Велсі (США, Каліфорнія) 21-річна українка Марта Костюк упевнено перемогла росіянку Павлюченкову — 6:4, 6:1. Цього року ці тенісистки грали між собою уже втретє, і дві останні зустрічі виграла киянка.

Попередній матч Костюк і Павлюченкової був дуже напруженим, українка вирвала перемога у третьому вирішальному сеті… А цього разу перевага Марти над тенісисткою з топ-25 рейтингу WTA була очевидною. І це при тому, що грала Косюк далеко не ідеально. Зокрема, щось терміново треба робити з першою подачею, яка вперто «не йшла». З таким низьким відсотком влучання першою подачею, як у поєдинку з Павлюченковою, обіграти більш класних суперниць Марті не вдасться…

На відміну від турнірів Великого шолому, на «тисячниках» Костюк раніше до стадії чвертьфіналів не доходила, тож успіх в Індіан-Велсі вже став для українки історичним. «До цього сезону я ніколи не грала тут добре, на жаль, — розповіла Марта після матчу 1/8 фіналу, інформує sport.ua. — Тож я дуже задоволена своїм виступом. Утім, Індіан-Велс був для мене одним з улюблених турнірів, незалежно від того, як я тут грала. Тому я ще більше тішуся, що зможу залишитися тут довше».

У чвертьфіналі проти Костюк знову росіянка — Потапова

На стадії 1/16 фіналу Марта Костюк без гри пройшла титуловану чешку Маркету Вондроушову, яка знялася з турніру. А у чвертьфіналі суперницею киянки буде ще одна росіянка — Потапова, яка в 1/8 фіналу обіграла італійку Жасмін Паоліні. З Потаповою Костюк раніше грала двічі, і ще не перемагала… Утім, Павлюченковій Марта колись також поступалася, а цього року вже двічі її обіграла. Сподіваймося, так буде і з Потаповою.

Переможниця чвертьфіналу Костюк — Потапова зіграє у півфіналі з переможницею пари Іґа Свьонтек (Польща) — Каролін Возняцкі (Данія).

На жаль, решта українок, які виступали в основній «сітці» Індіан-Велса, боротьбу на турнірі вже припинили. Останньою це зробила наша найкраща тенісистка Еліна Світоліна, яка в 1/16 фіналу поступилася американці Еммі Наварро — 1:6, 6:4, 3:6. А в попередньому раунді Наварро, яка в Індіан-Велсі виступає напрочуд добре, також у трьох сетах перемогла українку Лесю Цуренко.

Схожі новини