Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Цьогорічний радіодиктант найкраще написала 74-річна львів'янка

  • 16.12.2020, 16:55
  • 812

Переможницею цьогорічного ювілейного ХХ радіодиктанту стала 74-річна жінка зі Львова. Учасниця не зробила жодної помилки

Загалом, переможцями цьогорічного радіодиктанту визнали 17 учасників, повідомили в ефірі UA: Українське радіо.

Переможницею стала львів'янка на прізвище Гоянюк. Авторка додала коротку довідку про себе, в якій написала, що цього року радіодиктант писала вже двадцять разів і для неї це було великим святом. Жінка вимкнула телефон, налаштувала диктофон для прослуховування і писала. Каже, що їй вже щастило багато разів писати без помилок.

Любов до української мови їй прищепив батько, який викладав українську мову та літературу. За освітою вона медик, лікарка, бактеріологиня.

Що стосується інших переможців, то ще одна людина припустилася лише однієї помилки (під ніком Анна Кей), а 15 — зробили дві помилки, але також вважаються переможцями.

Найпоширенішими помилками були розділові знаки — люди не ставили крапок, лапок, припускалися помилок у прямій мові. Складним виявилося слово наприкінці, його писали по-різному. Також неправильно писали власні назви та імена, особливо — Ілон Маск.

Читайте також: Солов’їною і в Китаї писали

Загалом після проведення радіодиктанту національної єдності, який відбувся 9 листопада цього року перший канал Українського радіо отримав на свою адресу 13 799 електронних листів та дві тисячі паперових. Перевірку диктанту здійснювала спеціально створена комісія на чолі з Оленою Масалітіною, віцеголовою Ради EdCamp, кандидаткою філологічних наук, доценткою. Вона долучиться до програми скайпом.

Переможців нагородять книжками «Антологія української поезії» та «Вибране» Ліни Костенко, їх надав автор тексту радіодиктанту, письменник і видавець Іван Малкович.

Окрему нагороду отримають учасники, які писали диктант шрифтом Брайля.

Схожі новини