Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україна висловила протест Польщі через календар з "російським" Кримом

  • 04.12.2020, 15:15
  • 674

Українське посольство в Польщі направило МЗС РП ноту через календар Релігійного Об'єднання мусульман країни на 2021 рік. У ньому поряд із мечетями Криму був напис "Російська Федерація"

Українська сторона не задоволена тим, що в електронній версії календаря після видалення напису не зазначили про приналежність Криму до України. Про це заявив посол України в Польщі Андрій Дещиця, повідомляє Укрінформ.

За його словами, спершу українське посольство направило лист до Релігійного Об’єднання мусульман Польщі, щоб вони виявили допущені помилки в календарі.

З таким листом також звернувся Недім Усейнов, який є членом виконавчого комітету Всесвітнього конгресу кримських татар від Польщі.

Український дипломат зазначив, що представники Об'єднання попросили вибачення за напис та внесли деякі зміни до нього. Однак, на його думку, вони не є «повністю коректними» та не відображають позицію щодо Криму ні України, ні Польщі.

Читайте також: На Безпековому форумі — небезпечна мапа

Як заявив Дещиця, після цього українська сторона надіслала ще один лист з проханням чітко вказати у календарі приналежність Криму до України. Також Релігійне Об'єднання мусульман мало розіслати повідомлення усім, хто вже отримав календар, про те, що помилки виправили.

Через те, що Україна й досі не отримала відповіді, до МЗС Польщі направили ноту.

«Офіційна позиція Польщі є однозначною: Варшава визнає Крим територією України та засуджує окупацію півострова», — зазначив дипломат.

Також Дещиця розповів, що Польща готова долучитися для вирішення цієї ситуації, адже вона фінансує релігійну організацію. Водночас польські дипломати визнають окупацію й анексію Криму та підтримують територіальну цілісність України.

Схожі новини