Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Личаківський цвинтар – онлайн

У Польщі створили двомовний сайт про відомий львівський некрополь

У Польщі відкрили сайт-путівник про львівський історико-культурний заповідник «Личаківський цвинтар». Як повідомляє видання «Варіанти», сайт створено за кошти МЗC Польщі у рамках програми «Публічна дипломатія 2020 — новий вимір». Личаківським цвинтарем у Львові опікується Фонд культурної спадщини Польщі, який, починаючи від 2013 року, реставрує там надгробки.

Проєкт реставрації фінансується ко­штом міністерства культури та націо­нальної спадщини Республіки Польща, Інституту Полоніка, а також за власні ко­шти фонду. Проєкт реалізується у співп­раці з управлінням охорони історичного середовища Львівської міськради та ди­рекцією Музею «Личаківський цвинтар».

На двомовному (польською і україн­ською) сайті «Личаківський цвинтар» є інформація про історію кладовища, про українських і польських скульпторів, які створювали тут високохудожні надгроб­ки, фото їхніх робіт. Є інформація про реставраційні роботи, які проводяться на цьому некрополі, є карти надгробків з пошуковиком, за яким можна знайти той чи інший надгробок, інтерактивна мапа цвинтаря, за якою також можна знайти надгробок, є інформація про вартість і розклад екскурсій.

Як ідеться на цьому сайті, на сьогодні кладовище інвентаризовано на 80% його площі. База даних налічує понад 8 тисяч надгробків до 1945 року і буде доповню­ватися у міру проходження інвентариза­ційних робіт.

Схожі новини