Передплата 2024 «Добра кухня»

Главу Конституційного суду викликали на допит до ДБР

  • 30.10.2020, 09:30
  • 648

Його підозрюють в участі в злочинному угрупованні

Главу Конституційного Суду України Олександра Тупицького викликали на допит до Державного бюро розслідувань. Про це повідомляється на сайті ДБР. Він має прибути до слідчих у понеділок, 2 листопада.

Виконувач обов'язків директора відомства Олексій Сухачов уточнив, що йдеться про розслідування низки кримінальних проваджень, в яких перевіряється причетність глави КС до вчинення злочинів у складі злочинної організації.

«У межах розслідування вивчається вплив злочинної організації на діяльність господарських судів, винесення ними неправосудних рішень в інтересах наближених осіб для незаконного відчуження майнових активів. Голова КСУ перевіряється слідчим шляхом на участь у злочинній організації, вчинюваних у її складі злочинах, а також у вжитті заходів до приховування злочинів», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що раніше журналісти виявили у глави Конституційного Суду України незадекларовану земельну ділянку в окупованому Росією Криму. Її Олександр Тупицький нібито придбав у 2018 році й оформив за російськими законами.

Схожі новини