Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Засідання ТКГ: Казанський розповів про суттєві поступки з боку України

  • 10.09.2020, 10:15
  • 916

9 вересня представник Донецької області у ТКГ, журналіст Денис Казанський розповів, що його на екстрену зустріч не запросили та відзначив, що Україна позиції росіян за результатами зустрічі не інспектує - лише навпаки

Про це журналіст та громадський діяч, представник Донецької області в українській делегації Тристоронньої контактної групи Денис Казанський написав у Facebook.

«Дивне рішення було ухвалено в ТКГ. Зустрічалася тільки підгрупа з безпеки, тому ми з Сергієм Гармашем на зустрічі не були присутні, і про результати зустрічі дізналися зі ЗМІ», — відзначив журналіст.

Він підкреслив, що незважаючи на те, що спостерігачі з ОБСЄ підтвердили, що ніяких порушень з українського боку умов перемир'я не було, як про це заявляли російські маріонетки з ОРДЛО, наша сторона чомусь погодилася провести спільне інспектування українських позицій в районі села Шуми з представниками російських бойовиків.

Читайте також: Зрив нормандської зустрічі радників: чого домагається Росія

«Якби таке інспектування було обопільним і наші представники також могли б перевіряти позиції противника — можна було б не турбуватися. Але, як випливає з заяви на сайті Офісу президента, мова йде тільки про Шуми», — наголосив Казанський.

«І це дивно, оскільки з боку нашого командування також звучали заяви про те, що бойовики будують нові зміцнення і бліндажі. Зокрема, така заява була зроблена 8 вересня. Було б логічно, якби наші представники також інспектували ці позиції разом з ОБСЄ», — зауважив представник Донецької області у ТКГ.

«Компроміси мають сенс тільки в тому випадку, якщо вони обопільні. Якщо ж на поступки йде тільки одна сторона, то це називається по-іншому», — додав він.