Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Зйомки дебютного кліпу Оксани Мухи тривали понад 20 годин

Прем’єра колоритного відео на пісню «Шуміла ліщина» відбудеться до Дня Незалежності України

Днями співачка, переможниця телепроекту «Голос країни» Оксана Муха відзняла у Львові свій перший відеокліп — на українську народну пісню «Шуміла ліщина». Зйомки тривати два дні поспіль. І якщо першого дня зайняли кілька годин, то у другу добу розтягнулися на рекордні 17-ть і затягнулися до пізньої ночі.

Головним знімальним майданчиком для відео слугував новозбудований 22-поверховий будинок у Львові, який ще не здано в експлуатацію. Відеопродакшн IVA Production і режисер кліпу Вікторія Істоміна задіяли для зйомок як цокольний поверх житлового комплексу, так і дах, куди сходами (ліфта у будівлі ще немає) змушена була піднятися уся знімальна група і головна героїня — Оксана Муха.

За сюжетом ролика, Оксана Муха — наречена з минулого, яка опинилася у нашому часі. Співачку одягнули у полтавський народний весільний стрій кінця XIX — початку XX століття — з колекції львівської Етно-галереї Роксоляни Шимчук. «На Оксані — дуже коштовне та унікальне вбрання, — розповіла кореспонденту „ВЗ“ етнограф та галерист, колекціонерка автентичного українського одягу Роксоляна Шимчук. — Такий весільний стрій був на заможних наречених. Особливість строїв Центральної України, зокрема полтавських, — у їхній кольоровості. Так Муху для зйомок ми одягнули у яскраву сорочку, розкішну двокрилу плахту із ручним ткацтвом, давню парчеву запаску, крайку-пояс з вічками, віночок з балабонами і позолочений дукач у формі серця з двома пташками у горі, які туляться дзьобиками, що символізує виспівану долю на двох. Цікавий факт: колись українську наречену одягали та заплітали до весілля 4−5 годин. Це був справжній ритуал».

У такому весільному строї українки виходили заміж на Полтавщині – 100-200 років тому. Фото Галина Гузьо
У такому весільному строї українки виходили заміж на Полтавщині – 100-200 років тому. Фото Галина Гузьо

Оксана Муха зізнається, що в такому одязі відчула себе царівною. «Це неймовірні відчуття, — каже співачка. — Коли я одягнула цей весільний стрій, наповнилася силою українських традицій. Це важко описати словами, але зрозуміла, що хотіла б жити тоді, у ті часи. Це дуже моє!».

Прем’єру кліпу «Шуміла ліщина» заплановано до Дня Незалежності України.

Схожі новини