Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«ЄС» вимагає від Зеленського і народних депутатів утриматися від скликання позачергової сесії парламенту для ревізії мовного законодавства

  • 21.07.2020, 15:45
  • 605

"П’ята колона" не полишає спроб розпочати фронтальну атаку на засадничий державотворчий закон про українську мову

Минулого тижня тисячі людей на вулиці і ефективні дії фракції «Європейська Солідарність» у сесійній залі спонукали владу відмовитися від розгляду змін до закону про мову. Але планів своїх «п'ята колона» не зреклась і має намір протягнути це питання на позачергову сесію.

Про це йдеться у заяві партії «Європейська Солідарність».

Зробити це можна лише за ініціативи Президента або 150 народних депутатів.

Президент Зеленський неодноразово робив заяви про необхідність перегляду закону про мову. Це хибна, помилкова і небезпечна позиція. Її ще не пізно виправити.

Очевидним є конфлікт інтересів, бо сама модель бізнесу Зеленського передбачає виробництво російськомовного шоу- та кінопродукту з поширенням на ринку Російської Федерації.

Але головне не це. Генеральний штаб наступу на мову розташований у Кремлі. Там ніяк не можуть змиритися з існуванням українського народу, Української держави і української мови. Президент і Верховний Головнокомандувач не може йти в їхньому фарватері.

Тому «Європейська Солідарність» вимагає від Зеленського зайняти державницьку позицію і не ініціювати винесення цього питання на позачергову сесію.

«Європейська Солідарність» звертається до всіх народних депутатів, насамперед із фракції «Слуга народу» із наполегливим закликом не підписуватися під зверненням щодо позачергової сесії, де в порядку денному був би перегляд мовного законодавства.

У цьому питанні ми зобов’язані залишити у повній ізоляції промосковську ОПЗЖ.

«Європейська Солідарність» попереджає про масові акції протесту у разі, якщо влада таки піде на поводу у реваншистських проросійських сил і допустить позачергову сесію з мовного питання.

Перегляд закону про українську мову — це червона лінія. Порушення її призведе до істотного загострення суспільно-політичної ситуації, відповідальність за яке цілком і повністю ляже на монобільшість і особисто на Володимира Зеленського.

Схожі новини