Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Заради природи: у Німеччині безкоштовно роздають електромобілі

  • 16.07.2020, 19:15
  • 11.6K

Через вжиті заходи зі стимулювання продажу екологічного транспорту у Німеччині відбулися різкі зміни на ринку електромобілів. Експерти фіксують на них величезний попит, і пов'язано це з тим, що такі авто стали доступні для населення за дуже вигідними пропозиціями

Зокрема, з минулого місяця у Німеччині діє субсидія на покупку електрокара в розмірі 9000 євро. Це дозволило місцевому дилеру Autohaus König надавати електромобілі Renault Zoe в лізинг фактично безкоштовно.

Як пише Bloomberg NEF, покупцям таких електрокарів взагалі не потрібно витрачатися на початковий внесок (він становить 0%). Далі за автомобіль просто потрібно лише платити по 69 євро на місяць протягом трьох років. Після закінчення лізингової програми клієнт зможе викупити автомобіль за 12 999 євро при рекомендованій ціні Renault Zoe у 27 675 євро.

У компанії Autohaus König, яка об'єднує півсотні автосалонів на території Німеччини, відрапортували, що за перші 20 днів акції вони продали 300 електрокарів Рено. Можна було вийти і на більш смачні цифри, та ось біда — не вистачає продавців-консультантів.

Читайте також: Безпілотні авто: Ілон Маск заявив про готовність революційної технології

Крім Renault Zoe, у Німеччині можна вигідно придбати ще один електромобіль — Smart. У випадку з ним щомісячний платіж становить 9,9 євро, однак тут вже не обійдеться без початкового внеску.

Аналітики Bloomberg NEF, відзначають, що для збереження високого попиту електрокари повинні подешевшати, адже подібні акції носять тимчасовий характер. Однак станеться це не так вже й скоро: очікується, що «електрички» зрівняються в ціні з паливними авто лише в середині цього десятиліття.

Схожі новини