Передплата 2024 «Добрий господар»

Аварійною ділянкою дороги на Трускавець вже їздять і вантажівки

Журналіст "Високого Замку" перевіряв, як там виконують рішення обласної комісії ТЕБ та НС

У березні на одному з позачергових засідань комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій ЛОДА після утворення чергового провалля на колишньому шахтному полі рудника № 2 Стебницького гірничо-хімічного підприємства «Полімінерал» вирішили заборонити автомобільний рух на Трускавець через аварійну ділянку дороги Пісочна — Східниця. Причиною стало чергове провалля, яке утворилось за кілька метрів від траси, завглибшки близько 100 метрів.

Дорогу, заблокувавши бетонними блоками, закрили для автомобільного проїзду.

Сполучення міста «Нафтусі» здійснювалося виключно об’їзним шляхом через Стебник, на п’ять кілометрів довшим, ніж дорога навпростець. Не так вже й багато. Але якби хтось подбав про ремонт цього шляху Але ж цього досі не зроблено. Тому місцеві водії будь-що намагаються уникнути транзиту Стебником.

… 29 червня на перехресті дороги у селі Солець, де згідно із рішенням обласної комісії з ТЕБ та НС, споруджено шлагбаум та бетонними блоками закрито дорогу на Трускавець, журналіст «ВЗ» спостерігав за нескінченним потоком автомобілів. Шлагбаум дорогу не перекриває. Хіба водіям доводиться зменшувати швидкість, щоб, не ризикуючи, проїхати через «щілину» між бетонними блоками. Рахунок припинив тоді, коли поруч вантажівка проїхала.

Отож рішення обласної комісії з ТЕБ та НС не виконується. Щодня на забороненій для проїзду аварійній ділянці тисячі людей ризикують власним життям. Якщо так триватиме, то завтра-післязавтра сюди поїдуть автобуси з пасажирами, посунуть велетні-бензовози… Аж поки не дасться взнаки чергове карстове провалля і комусь по-справжньому не пощастить?

Схожі новини