Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На півдні Польщі знайшли срібний скарб

  • 19.06.2020, 08:55
  • 990

На півдні Польщі команда з Історико-дослідницької асоціації міста Нови-Сонч виявила схованку в замку XIV століття, в якому знаходилась скриня зі срібними предметами

Виявити схованку дослідникам допоміг металошукач, який спрацював біля вежі замку, повідомляє «The First News».

Після незначних розкопок знайшли майже цілком зітлілу скриню. Зверху в ній лежали якісь документи, ймовірно, квитанції та пропуски. А під ними було 103 різних срібних предмети, які дуже добре збереглися.

Загалом це посуд, келихи, чаші, столові прибори та інші предмети для сервірування столу, а також свічники. Вироби представляють велику не тільки історичну, але й матеріальну цінність. Всі вони датуються кінцем XIX — початком XX століть.

Читайте також: Бабусин спадок: двоє хлопчиків випадково знайшли золото, що вартує сто тисяч євро

Стиль їх виконання вказує на єврейське церемоніальне мистецтво. Місцевий археолог Бартоломей Урбанський вважає, що ці предмети могли використовуватися для проведення ритуалів. На його думку, схованку могли обладнати в роки Другої світової війни.

Знайдені скарби передадуть у місцевий музей. Їх планують очистити, реконструювати і каталогізувати, після чого ці знахідки стануть частиною музейної експозиції.

Схожі новини