Передплата 2024 «Добра кухня»

Верховна Рада ухвалила закон про планування територій громад

  • 17.06.2020, 12:30
  • 692

Законопроєкт №2280, який пропонує врегулювання питань встановлення меж і комплексного просторового планування територій громад, у другому читанні підтримали 320 народних депутатів.

Про це повідомляє ЕспресоTV.

Законопроект № 2280 «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо планування використання земель» у другому читанні підтримали 320 народних депутатів.

Закон пропонує врегулювати питання встановлення меж громад, комплексного просторового планування їх територій. При цьому він спрощує процес розробки і затвердження необхідної документації. Законом також пропонується унормування формування електронної картографічної основи для планування території.

Крім того, згідно з законом, цільове призначення земельної ділянки встановлює його власник. При цьому відомості щодо обраного виду цільового призначення вносяться у Державний земельний кадастр. Встановлення та зміна цільового призначення ділянки не потребує від власника розробки документації із землеустрою та прийняття рішення органами влади чи органами місцевого самоврядування за виключенням земель оборони.

Схожі новини