Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Гірше, ніж комунізм": президент Польщі вкотре виступив проти ЛГБТ-спільноти

  • 14.06.2020, 18:35
  • 1 437

Президент Польщі Анджей Дуда у своїй передвиборчій промові назвав пропаганду прав ЛГБТ "ідеологією" більш руйнівною, ніж комунізм

Про це повідомляє BBC.

Один з головних суперників Дуди, ліберальний мер Варшави Рафал Тшасковський із правоцентристської партії «Громадянська платформа «, був розкритикований консерваторами за те, що дозволив обговорювати питання ЛГБТ у варшавських школах.

У своєму виступі у Бжезі Анджей Дуда сказав: «Покоління моїх батьків протягом 40 років боролося за вигнання комуністичної ідеології зі шкіл, щоб її не не нав`язували дітям, не промивали їм мізки».

«Вони боролися не для того, щоб ми тепер засвоювали ще більш руйнівну для людини ідеологію, яка під кліше поваги і терпимості приховує глибоку нетерпимість» — заявив Дуда.

Президент Польщі заявив, що «батьки несуть відповідальність за сексуальне виховання своїх дітей» і «ніякі установи не можуть втручатися в те, як батьки виховують своїх синів і дочок».

Читайте також: Заступник мера Сум оскандалився через концтабори для ЛГБТ: за справу взялась ГПУ

10 червня Дуда підписав «Сімейну хартію» передвиборчих пропозицій, зокрема обіцянки заборонити одностатевим парам вступати в шлюб або всиновлювати дітей і заборонити викладання питань ЛГБТ у школах.

Група з прав ЛГБТ ILGA-Europe в індексі, опублікованому минулого місяця, каже, що Польща є найбільш гомофобською країною в ЄС з точки зору прав ЛГБТ.

Схожі новини