Передплата 2024 «Добрий господар»

Бізнес на крові: "95 Квартал" продав серіал свого виробництва російському каналу

  • 25.05.2020, 18:15
  • 1 732

18 травня на російському каналі СТС стартував показ українського комедійного серіалу "Родственнички", виробництва студії "95 Квартал". Цей серіал показували в Україні у 2016 році

Про це розповідають #Букви.

Режисером серіалу став Андрій Яковлєв, який працював над «Сватами», «Папіком», «Слугою народу».

ТОВ «СТС Медіа», як зазначено в ЕДРЮО (Єдиного державного реєстру юридичних осіб), на 100% належить АТ «Медіа Інвестиції». Воно було зареєстровано в листопаді 2019 року, його єдиним акціонером вказано АТ «Клієнти Стратегія Результат». А ця компанія належить, за даними ЕДРЮО на 2002 рік, Tampleton Investment Holdings (Cyprus) і є афілійованою з ПАТ «Банк ВТБ».

Раніше 75% ТОВ «СТС Медіа» належали бізнесмену Івану Тавріну. Решта 25% через американську Mediasreris Inc. — кіпрському офшору Telcrest Investmets Ltd, бенефіціарами якого, за даними на 2017 рік, були структури, пов’язані з Олексієм Мордашовим.

Читайте також: «Секретні натовські лабораторії»? Канал «1+1» зомбує людей кремлівською пропагандою

Варто зазначити, що Олексій Мордашов володіє російською компанією «Силові машини», яка в 2018 році потрапила під санкції США. Крім того, «Силові машини» у співпраці з Siemens виготовляли газові турбіни для анексованого Криму, куди їх потім поставляла «Технопромекспорт», дочірня структура «Ростеха».

Але в березні 2020 року «Силові машини» вирішили вийти з СП і Siemens.

Варто зазначити, що канал СТС входить до складу медіа-холдингу «Національна медіа група», керівником якої є Аліна Кабаєва.

Раніше журналісти програми «Схеми» оприлюднили розслідування, в якому вказали що Володимир Зеленський володіє кінобізнесом в Росії і продовжує знімати там фільми. За даними «Схем», кілька фільмів Зеленського вийшли в прокат і в 2015-му, і в 2016-му роках (вже після початку агресії РФ проти України). Мова, зокрема, йде про стрічки: «Між нами дівчатками» (2015), «Петля Нестерова» (2015), «8 кращих побачень» (2016) «. Крім того, кіпрська компанія Green Family LTD знімає і планує випустити в 2019 році в РФ трилер «Вниз», який також фінансується з держбюджету Росії.

Раніше повідомлялося, що представник кандидата в президенти Володимира Зеленського допоміг російському акторові Федору Добронравову в суді скасувати заборону на в’їзд на територію України.

Схожі новини