Передплата 2024 «Добра кухня»

"Цей рік стане найстрашнішим в сучасній історії": американський імунолог попередив про другу хвилю коронавірусу

  • 14.05.2020, 20:15
  • 1 106

Американський імунолог Рік Брайт попередив, що 2020 рік у США може стати «найстрашнішим роком в сучасній історії», якщо не будуть вжиті рішучі дії в боротьбі з коронавірусом

Рік Брайт був знятий з посади в Міністерстві охорони здоров’я США після того, як він висловив занепокоєння з приводу дій адміністрації президента Дональда Трампа в підготовці до пандемії коронавірусу. Сьогодні він дає свідчення в Конгресі США, пише AP.

«Наше вікно можливостей закривається. Якщо нам не вдасться розробити загальнонаціональну скоординовану відповідь, науково обґрунтовану, я боюся, що пандемія стане ще гірше і триватиме, викликаючи безпрецедентну кількість захворювань і смертей», — йдеться в підготовлених свідченнях Брайта, оприлюднених Палатою представників.

За його словами, коли восени COVID-19 повернеться разом із сезонним грипом, то американська система охорони здоров’я зіткнеться з неймовірним навантаженням.

«Без чіткого планування та реалізації кроків, які я й інші експерти окреслили, 2020 рік буде найстрашнішим в сучасній історії», — пише Брайт.

Читайте також: Американські вчені назвали найефективніший спосіб дезінфекції медичних масок

За даними Університету Джонса Хопкінса, в світі з початку епідемії коронавірусом заразилися 4,3 млн осіб. Від інфекційної хвороби COVID-19, викликаної новим коронавірусом, померли майже 300 тисяч осіб.

Найбільше інфікованих зареєстровано в США — 1,3 млн осіб, слідом за ними йдуть Росія з понад 250 тисячами хворих і Велика Британія — 230 тисяч.

За кількістю померлих лідирують США — більше 84 тисяч летальних випадків, Велика Британія — померли понад 33 тисячі осіб й Італія — ​​понад 31 тисячу померлих.

Схожі новини