Передплата 2024 ВЗ

Масове зараження коронавірусом трапилося у жовтні: спливли сенсаційні дані

  • 10.05.2020, 16:55
  • 3 099

Французькі спортсмени могли заразитися коронавірусом COVID-19 ще у жовтні минулого року на Всесвітніх військових іграх, які відбулися в епіцентрі поширення пандемії в китайському місті Ухань

Як пише Daily Mail, у деякі спортсменів були важкі симптоми, схожі на грип, під час заходу, який відбувався з 18 по 27 жовтня. У змаганнях взяли участь 10 тисяч атлетів, зокрема 402 із Франції.

«Багато спортсменів на Всесвітніх військових іграх були дуже хворі», — розповіла чемпіонка світу із сучасного п'ятиборства Елоді Кловель.

Також виданню стало відомо, що у торговця рибою, який був госпіталізований у паризьку лікарню з підозрою на пневмонію 27 грудня, було виявлено коронавірус. При тім він не їздив за кордон.

Китай повідомив Всесвітню організацію охорони здоров'я про нове захворювання тільки через чотири дні після того, як француз уже перебував у лікарні, а карантин в Ухані ввели ще через 24 дні.

«Дослідження засвідчило, що цей вірус поширюється надзвичайно швидко. Якби чиновники діяли більш оперативно, вони б скоротили кількість випадків захворювання на 95%. Навіть якби карантин запровадили на один тиждень раніше — можна було б скоротити кількість хворих на дві третини», — пише газета.

У публікації вказується на один випадок, який трапився в аеропорту Ухань 18 вересня 2019 року. У цей день місцева митниця отримала екстрене повідомлення про те, що пасажир на вхідному рейсі погано почувається і відчуває труднощі з диханням.

Читайте також: Імперія зла: засекречений вибух на російському спецоб'єкті міг призвести до поширення коронавірусної інфекції

В аеропорту оголосили аварійний режим, персонал вдягнув захисні маски. Однак пізніше державні ЗМІ повідомили, що це було тренування перед Всесвітніми військовими іграми, на якому відпрацьовувалася ситуація нібито з появою нового коронавірусу.

Проте навіть у січні китайські лідери не дозволили експертним групам розслідувати появу вірус, змусили замовкнути лікарів, які намагались попередити громадян, і відмовилися визнати, що передавання вірусу від людини трапилося до 20 січня.

Зі свого боку, ВООЗ закликала країни перевірити на COVID-19 аналізи, взяті восени 2019 року, ще до початку епідемії.

Схожі новини