Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Фуджікура» відновлює роботу після тривалого простою

Завод відновить повноцінну роботу з 4 травня

Про це повідомляє zaxid.net.

Завод компанії «Фуджікура Аутомотів Україна» у селі Підрясне на об'їздній дорозі Львова відновлює виробництво після вимушеного півторамісячного простою. Робітникам заводу уже розіслали повідомлення про вихід на роботу з 4 травня.

Офіційно «Фуджікура» припинила роботу невдовзі після запровадження карантинних обмежень по всій України. Прес-служба компанії 20 березня повідомила на сторінці в Facebook, що вони йдуть на «технічну перерву» через поширення коронавірусу. Працівників закликали дотримуватися ізоляції та зменшити контакти з іншими людьми. Спочатку йшлося про простій до 3 квітня, однак згодом його продовжили до 4 травня.

Журналістам не вдалося з’ясувати, чому попри відсутність заборони з боку уряду завод тимчасово зачинився — контактні телефони компанії не відповідали впродовж кількох днів.

Працівник компанії «Фуджікура» на ім’я Андрій на умовах анонімності повідомив zaxid.net, що вони не працюють фактично від початку карантину. За вимушений простій їм виплачували 2/3 зарплати.

«За чутками, ніби частково одна лінія заводу, де нарізають дроти, працювала і під час карантину. Офіційно вихід на роботу планується з 4 травня. Нам прийшли смс-повідомлення про відновлення роботи, а потім задзвонив бригадир», — розповів він.

Наразі відомо, що працівники також підписували документ про нерозголошення інформації щодо тимчасового закриття заводу.

Схожі новини