Передплата 2024 ВЗ

На річницю Зеленського нам показали черговий епізод серіалу «Слуга народу», - народна депутатка

Фільм про річницю президентства Зеленського більше схожий на черговий епізод серіалу «Слуга народу», ніж на конкретний звіт про виконану роботу.

Про це на своїй сторінці у мережі Facebook пише народний депутат з фракції «Європейська Солідарність», голова комітету з питань інтеграції України з Євросоюзом Іванна Климпуш-Цинцадзе. На її думку, Зеленський багато говорить про те, хто йому заважає, і мало — про те, що він сам робить.

«Концепція не змінилась. Навколо самі вороги. Але ворог „ізмєльчал“. На початку каденції — це був парламент. Зараз — наглядові ради держпідприємств та конкурсні комісії, які обирають керівників компаній. Зрозуміло, що їх контролюють вороги. Повністю згідна з Президентом. Дуже-дуже важко змінити склад конкурсних комісій та корумпованих керівників всього за рік, маючи підконтрольні Уряд, ВРУ, прокуратуру та СБУ», — іронізує Климпуш-Цинцадзе.

«Розуміння, як працює держава, не з’явилося. Шаріков у „Собачому серці“ казав: все взяти та поділити. Тут навпаки: все згребти докупи. Вже згребли докупи законодавчу, виконавчу та судову владу, створивши нову в світі форму державного устрою. Тепер треба згребти докупи всі правоохоронні органи, щоби перед Президентом сиділи три людини. Пропоную ще краще! Дві! Перша — прокуратура, СБУ, НАБУ, ДБР, НАЗК. Друга — всесильне МВС, куди ж без нього. До першого треба додати ще адвокатуру, щоб вже не мучитися. Хай захищає той самий, хто звинувачує. Тоді посадки точно будуть!», — коментує народна депутатка заяву Зеленського про надмірну на його думку кількість правоохоронних органів.

«Мене, звісно, дуже потішило, що розвідки наших союзників знають — корупції нагорі немає. Не знаю, чи легше від цього країні, що вона вся пішла на середній рівень, який „працює“ десятиліттями. Але знову повністю згідна з Президентом. Дуже-дуже важко було за рік звільнити та посадити цей самий корумпований середній рівень. Руки точно не дійшли. Не було часу. За опозицією, волонтерами та патріотами ганялися», — нагадує голова парламентського комітету.

«Головна мантра цього випуску — перезавантаження. Перезавантажити треба все і вся, і тоді Україна впевнено закрокує до щасливого життя. Пропоную все-таки почати перезавантаження зі своєї команди, де мають бути професіонали, а не друзі. І головне — зрозуміти свої функції в парламентсько-президентській республіці, чому потрібні незалежні гілки влади та розмежування компетенцій між правоохоронними органами», — наголосила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Схожі новини