Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Небезпека під ногами: китайські вчені помітили новий шлях передачі коронавірусу

  • 15.04.2020, 17:35
  • 1 361

Нове дослідження вчених із відомого на весь світ китайського міста Ухань показало, що коронавірус може поширюватися на поверхнях медустанов, де лікують пацієнтів із COVID-19

Хоча концентрація вірусу була найбільшою у відділеннях інтенсивної терапії, загальні відділення, де немає пацієнтів із COVID-19, також показали позитивні результати такого тестування. Про це повідомляє News4Jax, передає OBOZREVATEL.

Згідно з дослідженнями, порівняно з іншими вірусами, COVID-19 міцно «тримається» на поверхні підлоги. Вчені стверджують, мовляв, сила тяжіння та повітряний потік призводять до того, що більшість крапель вірусу опускається саме на землю.

Читайте також: «Вірус постійно мутує»: вчені виявили новий штам COVID-19

Зокрема, половина зразків із підошви взуття медичного персоналу відділення інтенсивної терапії показали наявність на них COVID-19. Як наслідок, дослідники дійшли висновку, що підошва медичного персоналу може бути носієм коронавірусу.

У зв’язку з цим, вчені настійно рекомендують людям продезінфікувати підошви взуття перед виходом із палат, де перебувають пацієнти з COVID-19.

Підкреслимо, що дослідження було проведене у двох лікарнях в Ухані з 19 лютого по 2 березня. Вчені зібрали зразки повітря у приміщенні, а також із підлоги, взуття, комп'ютерних мишок, смітників, поручнів сходів, засобів індивідуального захисту (ЗІЗ) та інших поверхонь.

Нагадаємо, українська журналістка в Італії Маріанна Сороневич, яка опублікувала поради італійського Міністерства здоров'я, зазначила, що ризик занести коронавірус COVID-19 через підошву взуття є, але він дуже незначний.

Схожі новини