Передплата 2024 «Добре здоров’я»

До 800 тисяч: МОЗ підрахував, скільки усього українців можуть заразитися коронавірусом

  • 12.04.2020, 18:53
  • 846

У Міністерстві охорони здоров’я констатували, що наразі наша держава йде за сценарієм, за яким коронавірусною хворобою буде інфіковано не більше 2% громадян. З урахуванням кількості населення України це може бути до 800 тисяч людей.

Про це свідчить повідомлення МОЗ у Телеграм, інформує Українська правда.

«Зараз Україна йде за сценарієм, за яким у період спалаху коронавірусної хвороби буде інфіковано не більше 2% населення».

За словами заступника міністра охорони здоров’я, головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, цей оптимістичний сценарій є можливим завдяки вжитим превентивним заходам. При 2% інфікованого населення наша система охорони здоров’я безболісно впорається з тією кількістю хворих, які будуть доправлені у відділення інтенсивної терапії, вважає чиновник.

Читайте також: Доведеться почекати. Глава Єврокомісії рекомендує європейцям не планувати літню відпустку

Ляшко визнав, що у разі, якщо буде 10% і більше інфікованих, то можливий колапс медичної системи.

Однак поки що очікується суттєве зростання кількості виявлених випадків коронавірусної хвороби. У відомстві наголошують, що цьому буде сприяти зміна алгоритмів тестування, оскільки відтепер в Україні тестують усіх хворих на пневмонію, всіх людей з гарячкою і всіх контактних осіб.

У МОЗ наголосили, якщо громадяни будуть дотримуватись карантинних обмежень та залишатимуться вдома, в тому числі і на Великодні свята, не підуть до церкви чи в гості, Україні вдасться суттєво стримати поширення коронавірусної хвороби.

Схожі новини